-
V60 Drip
Nápoj skládající se ze tří částí, které by měly být zhruba ve stejném poměru: jedná se o espresso, horké mléko a mléčnou pěnu.
Tato káva je připravována do typických, spíše širších, šálků miskovitého tvaru a jedná se o typický snídaňový nápoj. Jedno italské zaklínadlo dokonce praví, že Ital cappuccino pije pouze dopoledne. Správné cappuccino má takovou teplotu, že jej můžeme hned pít. A skořice na něj nepatří.
Tento kávový nápoj se připravuje filtrací v trychtýři, jehož tvar dává i název celému nápoji.
Jedná se totiž o úhel 60 stupňů, a není to žádný převratný přístroj, ale například plastový trychtýřek za pár korun, do kterého se dává filtrační papír a koupíme jej v každém obchodě. Káva se zalévá téměř vařící vodou a louhovat by se měla zhruba 3 minuty. Chuť kávy není tak výrazná jako u espressa, ale zajímavě se časem mění.