-
Doppio
Jedná se o moderní způsob přípravy kávy založené na práci s mlékem, resp. s mléčnou pěnou.
Týká se tedy nápojů jako je například cappuccino či caffé latté. Pojem art v názvu označuje umění tvořit, tedy vlastně malovat, obrazce zručným naléváním do správně našlehané mléčné pěny na hladině espressa. A nejedná se pouze o lísteček či srdíčko, díky trpělivému tréninku dokáže barista malovat i velmi nápadité a složité obrázky.
Espresso doppio není ničím jiným než dvojitým espressem.
Vzniká tedy použitím dvojnásobného množství kávy i vody. I když by se na první pohled mohlo stát, že se jedná pouze o dvě espressa "na sobě", doppio je káva silnější. Espresso připravované v pákovém kávovaru ve dvou porcích najednou je vždy silnější než káva připravovaná pouze z jedné dávky. Chuťový dojem z takové kávy je vždy výraznější a zajímavější.